مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

تاريخ :
 ۱۳۹۵/۰۶/۰۷
ساعت : ۱۰:۵۴:۳۶

از آشامیدن آبی که از سلامت آن اطمینان ندارید مانند آب اماکن عمومی که از نحوه تهیه آن و تأمین یخ مورد استفاده اطلاع ندارید تا حد امکان خودداری نمایید و در بیرون از منزل از آب های بطری استاندارد استفاده نمایید.

2) از لوله های آب فضای سبز در پارک ها هرگز آب ننوشید. این آب ها بدون تصفیه و حاوی مقدار زیادی میکروب های بیماری زا است  که در صورت نوشیدن می تواند باعث بروز عفونت های گوارشی شود.

3) از یخ های غیر خوراکی یا یخ هایی که روی سطوح آلوده و در تماس با دست افراد مختلف قرار گرفته اند استفاده نشود.

4) با توجه به گرمای شدید هوا و تمایل زیاد افراد به مصرف نوشیدنی های خنک اکیداً توصیه می گردد از نوشیدنی های غیر بهداشتی مانند انواع فالوده، شربت و یخ در بهشت که توسط فروشندگان دوره گرد عرضه می گردد خودداری نمائید.

5) به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماریهای منتقله از شیر فاسد یا آلوده، تا حد امکان از بستنی های پاستوریزه صنعتی به جای بستنی سنتی استفاده نمایید.

6) توصیه می گردد از خرید مواد غذایی از دست فروشان بویژه در شرایط کنونی با توجه به استقرار هوای گرم  و تأثیر آن بر فساد مواد غذائی حساس مانند  لبنیات، مواد پروتئینی و تخم مرغ  اکیداٌ خودداری نمائید.

7) از خرید فست فود از دکه های خیابانی خودداری نمائید. زیرا فاقد امکانات نگهداری مواد غذائی هستند و خمیر و مواد اولیه را برای ساعات طولانی خارج از یخچال نگهداری می نمایند.

8) در صورتیکه در سفر، با خود وعده غذایی حمل می کنید، به یاد داشته باشید بهترین زمان مصرف مواد غذایی گرم تا 2 ساعت پس از طبخ غذاست و پس از آن رشد میکروب های بیماریزا شروع می شود. پس غذای پخته را بیش از دو ساعت نگهداری ننمائید.
9)در سفر با توجه به گرمای شدید هوا اکیداً از مواد غذایی که در آن تخم مرغ و مواد با پایه شیر مثل سس مایونز به کار رفته با توجه به فساد سریع استفاده ننمائید.

10) از خرید آبِ میوه جات مانند آبِ انار و غیره که در بطری های بسته بندی فاقد مجوز بهداشتی و آرم سازمان غذا و دارو( سیب سلامت) عرضه می گردد اکیداً خودداری نمائید  زیرا این محصولات عموماً تقلبی و با استفاده از رنگ و اسانس غیر مجاز تهیه می شوند.

11) از شنا  کردن در کانالهای روباز آب خودداری نمایید. زیرا آب موجود در کانالها به علت عدم تصفیه می تواند انواع عفونت های گوارشی  و پوستی را ایجاد نماید.

12) تا حد امکان از حضور در فضای آزاد وپیاده روی طولانی مدت و فعالیت های فیزیکی زیر نور خورشید  خودداری شود. استفاده از  کلاه های سایبان دار، لباس های نخی با رنگ روشن، همچنین  استحمام  مداوم از جمله روش هایی هستند که از گرمازدگی جلوگیری می نماید. یاد آوری می شود نور خورشید می تواند دمای بدن را تا 3 درجه  سانتیگراد افزایش دهد.

13) استفاده از عینک آفتابی با حفاظت استاندارد در مقابله با اشعه ماوراء بنفش (uv) خورشید و هم چنین استفاده از کرم ضد آفتاب مناسب جهت جلوگیری از آفتاب سوختگی توصیه می گردد.

14) استفاده از خاکشیر، تخم شربتی و مصرف آبلیمو در آشامیدنی های روزانه به کاهش گرمازدگی و عطش ناشی از آن کمک می نماید.

15) به پیش بینی وضعیت هواشناسی و تغییرات دمای محل سکونت واطلاعات و گزارش های  هواشناسی که از رادیو و ( تلویزیون) پخش می شود توجه کنید.

16) افراد سالمند و کودک و بیماران قلبی عروقی از جمله افراد حساس و از عمده قربانیان موج گرما هستند که در حد امکان بایستی در برابر شرایط گرمائی حفاظت شوند.

17) در حد امکان اصول کمک های اولیه راجع به مقابله با شرایط اضطراری حاصل از موج گرما را فرا گیرید.

18) از رها کردن کودکان در خودرو در هوای گرم که منجر به گرمازدگی شدید آنها میشود، پرهیز نمائید.

19) برای جلوگیری از دست دادن مایعات بدن حتی درصورت تشنه نبودن آب بخورید و از خوردن مایعات کافیئن دار خودداری کنید.

20) غذا را به مقدار کم و در وعده های (دفعات) متعدد مصرف کنید.

21) زمانی که مجبور به فعالیت در محیط باز هستید تعداد دفعات استراحت و فاصله انداختن بین کار را رعایت کنید.